קולינריה, היא אומנות הבישול...
בישול ואכילה הם צרכים בסיסיים, אך אפשר להכין אין ספור אפשרויות של מאכלים מכל חומר גלם, ירק, דגים, ובשר וזו האמנות. היצירתיות של כל אחד מאתנו הנכנס למטבח בבית ומאלתר מאכלים מקוריים, או שף המכין מנות מוקפדות במסעדה על שלל מרכיביהן המפתיעים, אלו הדברים המייחדים כל מטבח והופכים אותו למטבח איכותי עשיר ומקורי במיוחד.
קולינריה בישראל...
במדינה ססגונית, מלאת ניגודים ותוססת כמו ישראל, המושג קולינריה מקבל משמעויות רבות, שפע של ניחוחות, שימוש בתבלינים טריים וייעודיים, ירק הנקטף ממש בסמוך לבישול, שמן זית טרי ואיכותי והחומוס האהוב שלנו המשמש המלך הלא רשמי של האוכל הישראלי.
מאכלים רבים במטבחים הישראליים מבוססים על תפריטים אותנטיים שהגיעו ארצה מהגלויות השונות שהגיעו לישראל מכל קצווי העולם. עם השנים, חלק מהמתכונים נותרו אתניים ללא שינוי ומקצתם עברו מתיחות פנים והותאמו לחומרי הגלם שאפשר לרכוש בארץ תוך שימוש בתוספות ובטיפים שימושיים.
ריאליטי והרשתות החברתיות...
תכניות הריאליטי הרבות בטלוויזיה העוסקות בתחומים השונים של הקולינריה, הבישול והאפייה, העצימו את דרגת המוטיבציה של הצופים. הלמידה השבועית מהשפים ומהקונדיטורים המובילים בישראל אתגרו אותם. רבים מהם החליטו לבשל ולאפות במטבחים הביתיים גם מתכונים מורכבים וביצעו זאת בהצלחה גדולה, וכך תפסו מקום של כבוד בקולינריה הישראלית.
הרשתות החברתיות הפכו את תחום הקולינריה לזמין ומזמין, האוכל מחבר בין אנשים ובעיקר בין הנשים כולן, הקבוצות החזקות מדברות קולינריה, משתפות כל היום מתכונים במלל ובסרטונים. הן שדרגו את המאכלים בסירים המהבילים ואת העוגות בכמה דרגות קדימה. היופי הוא שאנחנו מבשלים כאן את מאכלי כל העולם, ונהנים מכל תוצאה נפלאה של יצירה חדשנית בעלת טעם חדש ומרקם מעניין המשאיר שובל של ריח משכר במטבח.
תרבות קולינרית חדשה...
התרבות הגסטרונומית הישראלית הייתה למוצלחת במיוחד עם העשרת התפריטים בשפע של חומרי גלם המעלים בכל שנה את רמת המסעדנות הישראלית. שפים מוכשרים המכינים מנות מדהימות, בעשרות מסעדות שלכל אחת מהן הייחוד שלה, השימוש בחומרי גלם איכותיים כמו היינות האיכותיים המיוצרים בכרמים ברחבי המדינה, הגבינות המשובחות המיוצרות במחלבות, שפע בלתי נתפס של ירקות בכל צבעי הקשת, כל סוגי הפטריות כולל כמהין, לחמי מחמצת, ושאור בשלל מרקמים ועוד. שיטות הבישול החדשניות שחלקן מבוצעות לעיני הלקוחות, יצרו תרבות קולינרית חדשה הסוחפת קהל רב למסעדות המשובחות.
הגשת המנה המושקעת במסעדה על כלים מעוצבים תוך סידור המנה באופן מעורר השראה על הצלחת, הפכו אותנו למעצמה קולינרית שהיא חלק מתרבות האכילה ששינתה את פניה בשנים האחרונות והייתה לקלאסית ובמקרים רבים גם לאליטיסטית.